Mooiste retroshirt gelanceerd in de verkoop

In samenwerking met COPA lanceert STVV een hertuitgave van het prachtige shirt waarmee de Kanaries furore maakt in het voetbalseizoen 1993-1994.. Het waren de supporters die het   “Looza-shirt” verkozen tot mooiste retroshirt.

© STVV

Ruim 30 jaar geleden tuimelden de Kanaries roemloos uit de hoogste voetbaldivisie. Na twee moeilijke jaren in de tweede klasse werd Guy Mangelschots benoemd tot hoofdcoach van de Truienaars. Onder het nieuwe bewind ging het de Kanaries beter af. Ze sprokkelden dat seizoen maar liefst 62 punten (voor het eerst in een driepuntsysteem) en vocht zich zo naar de promotie! De belangrijkste pionnen van dit elftal waren zonder twijfel het gouden spitsenduo Mario Krohm en Bart Vanmarsenille.

De successen van Voets, Velkeneers, Sleurs, Dierickx, Jans, Coenen,.. droegen bij tot het rijke nalatenschap van het “Looza-shirt”. Met zijn unieke patroon en de prominente hoofdsponsor is het dan ook onmiskenbaar.

De shirts zijn verkrijgbaar in de STVV-fanshop of op de online webshop voor 70,00 EUR / shirt.

(Bron en foto’s STVV)