Truineer Nieuws melden?

Lions Club Sint-Truiden Sarchinium scoort met Noor Van Reet Europees

Serviceclub Lions Club Sint-Truiden Sarchinium heeft met Noor Van Reet (16) de  Europese Young Ambassador Award  in Thessaloniki gewonnen. Haar project ‘Je hoort erbij’  wist de juryleden te bekoren. In Salons Norfolk volgde een officieel moment met overhandiging van de geldprijs van 4000 euro.

Lions Club Sarchinium heeft met Noor van Reet de Young Ambassador Award gewonnen, een internationale wedstrijd van Lions en voor jongeren van 15 tot 18 jaar die zich op sociaal vlak belangeloos weten in te zetten. Elke club wordt gevraagd kandidaten te zoeken .Noor Van Reet zette haar schouders onder meer onder Rode Neuzen Dag. Met haar project ‘Je hoort erbij’ won ze de nationale en Europese wedstrijd (een prijs ter waarde van 4000 euro) in Thessaloniki.

Waarover gaat het project van Noor?

Jongeren mentaal sterker maken op school, hun mentaal welzijn op school bewaken en bevorderen, zeker na alles wat hen overkwam door corona. Noor Van Reet hield en houdt het echter niet alleen bij woorden maar ook bij daden.. Alle acties die ze in haar school ‘De Prins’ in Diest op poten zette, hadden één ding gemeen: het welbevinden van de leerlingen en dit onder het motto ‘Je hoort erbij’

Op elke school is het van 20-26 nov 2021 ‘ rode neuzen dag ‘

Wat deed Noor zoal concreet?

We beperken ons tot een greep uit haar acties. Ze verruimde de klassikale coachgesprekken, die al langer plaatsvinden, met een Kahootquiz rond het welbevinden van leerlingen zodat ook de leraren in kwestie een zicht krijgen op dit persoonlijke aspect. Ze zorgde voor activiteiten die de sfeer bevorderen zoals coronaspelletjes. Ze gaf ook in het begin van het schooljaar aan elke leerling een boekenwijzer met gelukspoppetje en met Valentijnsdag een rood mondmasker. Dit allemaal om elke leerling te laten voelen dat hij/zij erbij hoort. Nu is haar ambitie een goed-gevoel-huisje te bouwen. Een uniek project, enig in Vlaanderen, enig in België, enig in Europa, waarvoor ze steun zoekt.