Foutenlast wordt KSTBB uiteindelijk fataal

Limburg United C, dat het nodig vond om tegen STBB drie spelers van de A-ploeg op te trommelen, wist niet zonder moeite het laken naar zich toe te trekken. 85-77 werd het, na een zeer onderhoudende en spannende match.

STBB bij rust voor

Limburg United nam een zeer goede start 7 – 0. De Truienaren reageerden echter zeer sterk en na 10 minuten stond het 14 – 22. In het tweede quarter kon KSTBB verder uitlopen tot 23 – 39.  Limburg kon echter milderen aan de rust tot 36 – 45.

Foutenlast fataal

Limburg kon al snel in het derde quarter via driepunters de achterstand inhalen en zelfs uitlopen tot 62 – 53. De moedige kanaries vochten terug en namen terug de leiding 62-65.
In een zeer spannend slot dienden 4 spelers van KSTBB met 5 fouten  naar de bank te gaan. Die hoge foutenlast (29 fouten KSTBB en slechts 15 voor United ) speelde natuurlijk in het nadeel van STVV waardoor United uiteindelijk de winst naar zich toe kon trekken.