E.H. André Frissaer (82) overleden

We vernemen het overlijden van pastoor André Frissaer. André kenden we vooral als pastoor van Zepperen (tot 2009), maar ook als een sociaal heel bewogen man die heel graag tussen de mensen kwam en nooit verlegen zat voor een babbel en een kwinkslag.

© Zepperen Samen
André Frissaer (°ST 1939 – 2021) was zoon van een politieman op Sint-Pieter Sint-Truiden en chiroleider. Om zijn roeping te volgen leerde hij speciaal het vereiste Latijn. Hij werd priester gewijd in de Luikse kathedraal in 1964 en mocht meteen als kapelaan naar Verviers, waar hij Melchior Wathelet als scoutsleider kende. In 1982-1992 resideerde hij als kapelaan in Zonhoven-Centrum en daarna als onderpastoor in de hoofdkerk van zijn ‘hometown’.
Zodeman en van Sint-Pieter
Zepperen mocht hem verwelkomen op Palmzondag 1993. Pastoor André zou er blijven tot in 2009. Als Zodeman en dus goede zanger motiveerde hij het Genovevakoor, stimuleerde een nieuw sanitair blok bij de parochiezaal én een centrale basisschoolvestiging. Hij organiseerde een kindernevendienst en verzorgde bijzonder zijn uitvaartdiensten. Een empathisch man… die altijd een borreltje schonk en dan nog wel een werkje voor je liggen had
De liturgische aankleding van de mooie Genovevakerk en ‘zijn’ historische pastorie gaven blijk van zijn esthetische interesse en kunstzin. Alles moest er piekfijn uitzien, ook de kazuifels. Het ga je goed, Mijnheer Pastoor!
De begrafenis vindt zaterdag om 10.30 uur in de O.L.V.-kerk plaatsvinden, waar zondag om 10.30 uur ook nog een mis wordt opgedragen. Groeten kan vrijdag in het funerarium Eraerts,  van 19 uur tot 19.30 uur.
Kan een afbeelding zijn van één of meer mensen en binnen
Bron: Zepperen Samen, Foto: Jos Lacroix: toenmalig parochiefotograaf / Foto: Jos Lacroix