Burgemeester sluit Love Bar

Onze burgemeester heeft de Love Bar na het eerdere schietincident voor drie maanden  gesloten.

© T. S./Truineer

de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 november vond er in de Love-Bar op de Luikersteenweg een schietincident plaats met 2 gewonden. Het gerechtelijk onderzoek is nog altijd lopende. Naar aanleiding van dit incident werd de uitbaatster vandaag gehoord tijdens een hoorzitting met de burgemeester en de politiecommissaris.

Omwille van de ernstige verstoring van de openbare orde, besliste burgemeester Veerle Heeren bij burgemeesterbesluit tot sluiting van de Love-Bar voor een periode van 3 maanden. Het schietincident vond immers plaats in de inrichting zelf. De burgemeester doet dit op basis van artikel 134quater van de Nieuwe Gemeentewet. Daarin wordt gesteld dat indien de openbare orde rond een voor het publiek toegankelijke inrichting wordt verstoord door gedragingen in die inrichting, de burgemeester kan besluiten deze te sluiten.