Boerenprotest voor een ‘realistisch stikstofkader

Opgelet voor verkeershinder woensdag. Rond de middag trekt  een colonne tractoren via de N80 naar Hasselt voor een manifestatie. De colonne Gingelom verzamelt in Kerkom-Dorp, de colonne Sint-Truiden aan de BFV op de Tongersesteenweg. Ook elder in Limburg wordt hinder verwacht.

Geef boeren een toekomst, een actie van de Boerenbond, De Groene Kring en Ferm.
Woensdag is er een grote tractorenactie over heel Vlaanderen om aandacht te vragen voor een duidelijk en realistisch stikstofkader. In elke provincie zullen er tractorencolonnes uitrijden. Voor de provincie Limburg gaat deze actie door in Hasselt. Naar verwachting zullen er in totaal een 200-tal tractoren in verschillende colonnes vanuit Gingelom/Sint-Truiden, Kinrooi, Lummen, Maaseik, Pelt, Tongeren en Voeren rond het middaguur richting Hasselt rijden.