Après-Ski afgelast

Shop & The City heeft beslist om de Aprés-Ski gezien de problemen met corona  en de daarmee gepaard gaande verstrenging van de maatregelen niet te laten doorgaan. Hopelijk tot volgend jaar dus.

 

Nadat het overlegcomité op woensdag 17 november besliste om de maatregelen voor evenementen te verstrengen, ziet de Truiense middenstandsorganisatie Shop & The City geen andere mogelijkheid dan een nieuwe editie van de grootste openlucht Après-Ski van het land uit te stellen naar volgend jaar.

“Met een bezoekersaantal van 8000 personen is het logistiek een zeer moeilijke opgave om iedereen te verplichten een mondmasker te dragen en hier controle op uit te voeren gedurende het evenement zelf. Anderzijds is er de mogelijkheid om sneltesten aan de ingang uit te voeren en het mondmasker te laten verdwijnen, maar dit brengt een grote financiële en logistieke kost met zich mee. Tot onze grote spijt is het niet haalbaar om dit event met deze omvang te organiseren”, aldus Shop & The City Sint-Truiden.

Verder heerst er ook de vrees dat het bezoekersaantal lager zal liggen met negatieve gevolgen tot de drankverkoop. Dit is dan ook nadelig voor de 20 lokale verenigingen die met veel overgave uitkeken naar deze editie. 

“Ondertussen hebben we de verenigingen, leveranciers en dj’s op de hoogte gebracht van onze beslissing en krijgen we alleen maar begripvolle reacties. Het gezond verstand moet blijven primeren! Enkel zo kunnen we ervoor zorgen dat onze Horeca, Handel en Markt open kan blijven en we er volgend jaar een spetterende editie van maken”, concludeert voorzitter Philip Bronckaerts.

 

Nieuwe afspraak 26 december 2022!