127.000 euro en titel Koninklijk

Voor de komende drie jaar trekt het stadsbestuur 127.000 euro uit voor ons carnaval. En de organiserende Orde van de Commeduur mag intussen omwille van haat inspanningen voor 50 jaar ‘carnaval in Sintruin’ de titel Koninklijke Maatschappij dragen.

11 november is het traditionele starschot van een wervelende reeks van bonte evenementen en kleurrijke activiteiten die toewerken naar Internationale Verloren Maandag op 28 februari 2022. Na een jaar van carnavalsluwte omwille van corona komen de carnavalsinitiatieven terug op gang. Toch is carnaval ook in 2021 niet weggeweest.

“De Raad van Elf en de vele carnavalsverenigingen zijn erin geslaagd om ook dit jaar carnaval bij de mensen te brengen. Het was ongelooflijk hoe ze het hebben aangepakt. Dankzij livestreams, beschilderde ramen, een gestreamde gebedsviering en een liveshow vanop Stayen tijdens Verloare Moondag kon er in Sint-Truiden carnaval gevierd worden!”, vertelt schepen van Carnaval Hilde Vautmans.

“Met het ontsteken van de elf Latsjanen is de echte gezelligheid terug in de stad. Ze doen ons verlangen naar Verloare Moondag, waarop de mooiste carnavalsstoet door de prachtig versierde straten van Sint-Truiden zal rijden. Op geen enkele andere dag in het jaar ontvangen we meer dan 20.000 bezoekers. Ze komen feesten en genieten van de sfeer, want carnaval zit in ons DNA en dat voel je”, gaat schepen van Carnaval Hilde Vautmans verder. “We mikken op een fantastische editie in 2022. De komende 3 jaren trekt het stadsbestuur 127.000 euro uit voor carnaval.”

“Voor de Orde van de Commeduur is dit carnavalsseizoen helemaal bijzonder. Dit jaar ontving de Orde de plechtige titel van ‘Koninklijke Maatschappij’ van Koning Filip omdat ze al zeker 50 jaar instaat voor het organiseren van de carnavalsactiviteiten in Sint-Truiden. Namens het voltallige schepencollege wens ik hen hiermee te feliciteren en nadrukkelijk te bedanken voor hun inzet”, besluit Hilde Vautmans, trotse schepen van Carnaval.