Zepperen-Brustem na barslechte tweede helft onderuit

Onze redacteur ging naar Zepperen-Brustem tegen Juve Hasselt en zag hoe de thuisploeg na een erbarmelijke tweede helft kansloos met 0-2 onderuit ging en zo de rol lost in eerste provinciale. Een verslag.

© Truineer.be

De eerste helft: Zepperen-Brustem mist de kansen

De match begon gelijkopgaand maar gaandeweg werd Zepperen-Brustem baas en vergaarde het ook de beste kansen. Roeffaers had een mooie goal in gedachte maar mikte het leer van op rechts met de buitenkant voet in het zijnet. Buyens  kreeg het leer van op links niet voorbij de nochtans (te) ver uitgelopen Juve-keeper Forier. Lowies kreeg niet genoeg draai in een goed genomen vrijschop, maar mikte enkele minuten later alleen voor doel een niet te missen kans over. De bezoekers stelden daar enkel een discutabele fout op Brialmont in de zestien en een te scherpe voorzet van Vandenborne tegenover. 0-0 na een eerste helft waarin de thuisploeg altijd minstens één keer had moeten scoren.

De tweede helft: thuisverdediging een kaas met gaten

Niks aan de hand, denk je dan, nog tijd genoeg voor Alain Peetermans en de zijnen. Wat er tijdens de koffie gezegd is, weten we niet. Wat we wel zagen was dat Zepperen-Brustem onherkenbaar slap uit de kleedkamer kwam: de verdediging bleek een kaas met gaten (Had de eerdere vervanging van de geblesseerde Christiaens daarmee te maken?), het middenveld kreeg geen voet meer aan de grond, en de aanvallers maakten zich nagenoeg onbereikbaar. Dit moest slecht aflopen. En zo geschiedde. Eerst ontsnapte de thuisploeg nog na mistasten van keeper Hoebrechts. Maar niks later stond het toch 0-1 toen een ongrijpbare Gilissen het leer in twee tijden voorbij de thuisgoalie werkte. Van dan af aan dolden Vandenborne en Gilissen met de thuisverdediging. Eerst bracht de paal nog redding, vervolgens hield Hoebrechts Vandenborne met een voetveeg van een zekere treffer. Derde keer goede keer. Weer stuurde Vandenborne Gilissen in het straatje en deze keer was het bingo: 0-2. Match gespeeld, zoveel was duidelijk tegen dit Zepperen-Brustem, dat niet meer in staat bleek te ‘bijten’. Ibricic, die later nog met een enkelblessure uitviel, zag wel nog een poging van de lijn gekeerd. Maar dat kon de onwaarschijnlijk zwakke prestatie van de thuisploeg in de tweede helft niet meer verdoezelen.