Truineer Nieuws melden?

Voorzitster Vera America over slechte start van Sporting Aalst

Sporting Aalst is van de 0 af na een mooie 1-3 overwinning bij Herk Sport. Vooraf hadden we nog een gesprek met voorzitster Vera America, die vertelde dat het zeker zou goed komen met dit team. En zie…

1) Na vier speeldagen laatste met nul punten… Had je dit zien aankomen?
Een slechte start is bij geen enkele club natuurlijk het uitgangspunt. Maar dit is sport, en dan kan dit je overkomen. Hoewel we al wat ambitieuze ploegen hebben gehad de opening van onze kalender oogde op voorhand al zwaar- hadden we uiteraard wel gerekend op enkele punten.
2) Welke is jouw analyse van deze slechte start?
Tegen Piringen hebben we onszelf in de voet geschoten maar in de andere wedstrijden werden we altijd gecomplimenteerd voor ons spel. In de stand koop je daar niet veel mee, het strekt wel het geloof dat het tij zal keren. Wat zakelijker zijn in aanvallend en verdedigend opzicht is de boodschap. Dan moet het lukken. Hopelijk vandaag al.
3) Als het slecht gaat, kijkt men in het voetbal eerste naar de trainer.  Hoe zit dat bij jullie?
Paniek is een slechte raadgever. Als club zijn we er rotsvast van overtuigd dat we voldoende kwaliteit hebben en dat eerder vroeg dan laat het tij zal keren. Neen, de trainer staat niet ter discussie. Ik geloof in de staf en in deze groep.
4) Aalst heeft na de Coronastop en in de voorbereiding op dit seizoen eigenlijk niks gedaan op de transfermarkt… Geen spijt van?
Corona heeft inderdaad een impact gehad. In de lockdown was het moeilijk om potentiële versterkingen te scouten en te spreken. Bovendien haakten ook enkele spelers (laattijdig) af. Het is niet anders.
5) Een tijdje geleden vertelde je me dat een stabiele derde provincialer worden de ambitie was. Hoe zit dat nu?
 De ambities blijven ongewijzigd. In het klassement staat nog alles op een zakdoek. Wij willen ons de komende weken tussen die andere ploegen nestelen. Wij houden ook vast aan onze strategie en beleid van de voorbije jaren. Zeker weten.