Velm VV alleen leider na 5-1 tegen Zw.Vechmaal

Match tussen de nummer 2 en 1, op het scherp van de snee, waarin Velm VV na een stevige opening van beide ploegen aan goed 17 minuten genoeg had om de ploeg uit Heers op een onoverbrugbare 3-0 achterstand te plaatsen. Op de uiteindelijke 5-1 viel  trouwens niks af te dingen. Of hoe de beste aanval van de reeks de maat nam van de beste verdediging. Velm springt meteen haasje over en is nu alleen leider.

© Truineer.be

1ste helft

De bezoekers waren aanvankelijk nog het meest dreigend. Zo had Duric altijd meer moeten doen met een perfecte voorzet van op links, maar hij knikte het leer compleet de verkeerde kant uit. Ook nadien moest thuisgoalie Bils nog een keer de meubelen redden met een voetveeg. Maar van dan af aan vonden de Velmenaren het blijkbaar welletjes. En toen Meys aan de tweede paal totaal ongehinderd zijn voet mocht zetten tegen het leer,  stond het 1-0. De thuisploeg rook bloed en ging op zijn elan door. De bezoekende verdediging rammelde ook van alle kanten. Het was gewoon wachten op een tweede treffer.   Die kwam er ook heel snel. Nu was het Brouckmans die van dichtbij mocht binnen knikken. Vechmaal maakte eigenlijk niks meer klaar. Zonder een geweldige save van bezoekend doelman Vrancken was een dichte knal van Vanmarsenille altijd binnen gegaan. Maar het was slechts uitstel van executie. Tuur ‘Arturo’ Houben -wie anders- knalde na een snelle ren op rechts de 3-0 tegen de touwen. Die 3-0  was meteen ook de ruststand. Een tussenstand die ze voor aanvang noch in Velm, en al zeker niet in Vechmaal hadden zien aankomen, denken we.

2de helft

Vechmaal  was aan bezinning toe. Velm moest het scenario dat hen een week eerder bij Habo overkwam alleen maar zien te vermijden.  Toen werd immers een 0-2 voorsprong nog op een spijtige manier te grabbel gegooid. De bezoekers kwamen alvast het scherpst uit de kleedkamer. De eerste dreiging kwam ook via hen, meer bepaald via Vanelderen, die de bal over knikte. Het was nog maar een verwittiging. Maar toen Deneuker een vrijschop mooi over de muur in de korste hoek voorbij een verbouwereerde doelman Diels schilderde leek het ‘bezoekend offensiefje’ toch wat te renderen. 3-1 zowaar. Even nam de spanning in de match toe. Maar dan vond ook de scheids dat hij een hoofdrolletje te spelen had. Zonde, wat dat had deze match net niet nodig. Zo legde hij de bal eerst op de stip voor een vermeende fout van doelman Vrancken op Meys (strafschop die werd omgezet door Tuur Houben), daarna ging hij compenseren en had hij de bezoekers altijd tot tien man moeten herleiden na een aanslag op de doorgebroken Vanmarsenille.   Hoe dan ook, de wedstrijd was was intussen helemaal gespeeld. Maar Vechmaal zou en moest de kelk tot op de bodem ledigen. Daar zorgde Berghmans voor met een hard genadeschot: 5-1.  Een ruime overwinning waarop niets, maar ook niets viel af te dingen.

Onze mening

Een bijzondere snelle en snedige match die het niveau van 3de provinciale oversteeg. Had de bezoekende verdediging een offday? Of was het de pletwals die Velm VV aan het praten kreeg? Het was een mix van beiden. Hoe dan ook, Velm VV had het aanvankelijk wat moeilijk om zich in de match te knokken, maar eens op toeren zagen we een team dat 93 minuten lang nauwelijks gas terug nam en uitpakte met fris, mooi en viriel voetbal. Op deze driepunter viel dan ook niks af te dingen.

Man van de match

Met een man van de match te kiezen, zouden we het Velmse team onrecht aandoen. Dit was een overwinning van het team.

Doelpunten

20’ 1-0 Meys

25’: 2-0 Brouckmans

38’: 3-0 Houben

68’: 3-1 Deneuker

75’: 4-1 Houben (strafschop)

83’: 5-1 Berghmans

NB Vanaf nu stuurt Truineer.be in de mate van het mogelijke elke weekend zijn man naar de match van één van onze drie provincialers. Een volgorde wordt niet ingelast. Alles hangt af van wat de kalender te bieden heeft. Wij brengen verder geen verslagen van matchen waarbij we zelf niet aanwezig zijn. Dus van ons moet je geen belletjes verwachten, of ook geen plaatsing van ingestuurde verslagjes.