STVV verliest nipt van Club

Nipte nederlaag van STVV, maar op de overwinning van Club Brugge viel zeker op basis van de eerste helft niks aan te merken. Al moet gezegd dat de uittredend landskampioen uiteindelijk de overwinning naar zich toe trok met twee vermijdbare goals.

© Kevin Vanhees

Mogen we zeker de eerste 20 minuten spreken van een Brugse overrompeling? Jazeker, onze kanaries mochten toen blij zijn dat ze ‘maar’ 0-1 achter stonden door een vroege goal van Bas Dost. En toch stond het amper één minuut later 1-1 dankzij een pegel van Robert Bauer. Plots was de match veel evenwichtiger, Brugge dreigde nog nauwelijks. 1-1 was ook de ruststand.

STVV kwam het best uit de kleedkamer, dreigde ook het meest, maar Mignolet stond pal. En toch liep STVV weer tegen een vroege goal aan, alweer van Bast Dost. En alweer waren onze kanaries op achtervolgen aangewezen. Wie dacht dat Club nu wel op zijn elan zou doorgaan, kwam bedrogen uit. Geel en blauw bleef meespelen, bleef ook achter die gelijkmaker jagen, maar ving deze keer bot.

Alweer een thuisnederlaag van STVV dat op Stayen maar een schamele 5 op 21 laat noteren. Moeten onze kanaries nu net als iedereen die op Stayen verliest misschien ook wijzen naar het kunstgras als hoofdschuldige? Niet dus. Maar dat het team van Hollerbach te makkelijk ‘domme’ goals slikt, is intussen wel duidelijk. Tegen Club werden er daar weer twee aan toegevoegd. Zo geraak je natuurlijk geen stap vooruit.