STVV-RSCA ook in teken van wijlen Raymond Goethals

Naar aanleiding van de match tegen Anderlecht, zondag om 13.30 uur, eert STVV zijn voormailige coach, wijlen Raymond Goethals. De tovenaar zou op 7 oktober 100 jaar geworden zijn.

© STVV
De legendarische coach zou op 7 oktober honderd jaar zijn geworden. De trainerscarrière van Raymond Goethals begon bij Hannuit en Waremme. Goethals belandde in 1959 bij STVV, wat de start van zijn mooi avontuur zou worden. Hij leidde STVV naar de tweede plaats en kreeg de bijnaam ‘den tuveneir’ mee. In 1966 werd hij T2 bij de nationale ploeg om er twee jaar later bondscoach te worden.
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen

Daarna volgden Anderlecht, Bordeaux, Saõ Paulo, Standard Luik, Vitoria Guimaraes, Racing Jet Brussel, opnieuw Anderlecht en Olympique Marseille. Goethals sloot zijn trainerscarrière bij Anderlecht af in 1995.

95 jaar STVV: Raymond Goethals - STVV

Zondag is het STVV-Anderlecht. Op Stayen zijn ze hun voormalige trainer niet vergeten. “In samenwerking met vzw ‘brusseleir’ zal een reus van Raymond van vier meter hoog, begeleid door de Mannen van de Platoo uit Koekelberg, op Stayen zijn blijde intrede doen”, laat STVV weten. “Armand Schreurs zal daarbij nog eens een perfecte imitatie van de ‘tuveneir’ geven. Omdat STVV-coach Hollerbach geschorst is, zal Goethals nog één keer de Kanaries zijn ‘taktiek’ bijbrengen . Kom op tijd, best een kwartier vóór de match tegen Anderlecht om dit uniek evenement niet te missen.”

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en staande mensen