Truineer Nieuws melden?

Quartz Festival vanaf vandaag tot zondag

De (inter)nationale top van de strijkmuziek verzamelt op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 oktober in de hoofdstad van Haspengouw. Daar vindt voor de tweede keer ‘Quartz’ plaats, een muziek- en ontmoetingsfestival, enig in zijn soort.

Cultuurstad

“De waardevolle historische decors van onze stad lenen zich uitermate goed voor culturele -en muzikale ervaringen. De unieke akoestiek van onze Academiezaal is ideaal voor de strijkintermezzo’s van zowel binnenlandse als buitenlandse gezelschappen. Het gaat hierbij om de wereldtop van het vioolgenre. Met de organisatie van Quartz zetten we Sint-Truiden als cultuurstad op de internationale kaart”, zegt schepen van Cultuur Jurgen Reniers.

Toegankelijk programma op zondag

Na de indrukwekkende optredens op vaste locaties, trekt het festival op zondag de stad in voor een toegankelijk en verrassend muzikaal programma.

“Zo speelt muzikantencollectief Zwarte Zusters het publiek toe vanaf de Abdijtoren, is er tijd voor meerdere muzikale ontmoetingen op de Grote Markt en vindt er in de Academiezaal een kindervoorstelling plaats voor de allerkleinsten. Via een uitgebreid wandelparcours kunnen geïnteresseerden ook vier achtereenvolgende uitvoeringen opzoeken en beluisteren in onder andere de Sint-Maartenkerk, de Keizerzaal en het Kapucijnenklooster. Bovendien rijdt er een Hummer-limousine door de stad waarin passagiers ook een concert kunnen meepikken. Kom dit weekend dus zeker genieten van een uniek vleugje cultuur. Er zal heel veel te beleven zijn want naar aanleiding van het Weekend van de Klant zijn de winkels ook zondagnamiddag open”, aldus nog schepen van Cultuur Jurgen Reniers.

Het volledige programma vind je terug op www.quartzfestival.com