Minister Kitir licht UN75 toe voor Hasp-O Centrum

Vrijdag krijgt Hasp-O Centrum de eer om in het kader van de UN75-campagne minister Meyrame Kitir te ontvangen in de Academiezaal. Zij zal tijdens een interactieve lezing de jongeren laten kennismaken met de werking van de Verenigde Naties.

© YT

In 2020 lanceerde de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties de UN75 campagne. Mét coronavertraging komt UN75 nu naar Sint-Truiden, waar minister  Kitir de jongeren van Hasp-O Centrum komt warm maken voor de werking van  deze internationale organisatie. 

Met de campagne ‘UN75’ willen de Verenigde Naties ’s werelds grootste gesprek  op gang brengen over de huidige internationale uitdagingen. Het is een kans om  te luisteren naar wat de bevolking belangrijk vindt. Om hun boodschap voor en  over de toekomst kracht bij te zetten, willen zij daar graag zoveel mogelijk  jongeren bij betrekken. Vorig jaar organiseerde het ministerie van Buitenlandse  Zaken daarom een interactieve UN-Day, die door de coronapandemie uitgesteld werd. 

Maar belofte maakt schuld: op vrijdag 22 oktober krijgt Hasp-O Centrum als  enige Limburgse school hoog bezoek. Tijdens een interactieve lezing in de  Truiense Academiezaal maken onze laatstejaars eindelijk kennis met de werking  van de Verenigde Naties. Minister van Ontwikkelingssamenwerking en  Grootstedelijk Beleid, Meryame Kitir, sluit vervolgens aan om vanuit haar  persoonlijke ervaring de UNO nog dichterbij te brengen. Zij nam in september  immers deel aan de viering van 75 jaar UNO en kan dus uit eerste hand  getuigen.