Truineer Nieuws melden?

Minder mondmasker, disco’s weer open

Vanaf vandaag, vrijdag 1 oktober, worden weer een aantal coronamaatregelen versoepeld. Het belangrijkste is dat het gebruik van het mondmasker grotendeels vervalt en dat discotheken en dancings weer open mogen.

Vanaf 1 oktober

1)is het dragen van het mondmasker enkel nog verplicht

  • op het openbaar vervoer, bij georganiseerd collectief vervoer en bij contactberoepen (klant en uitoefenaar) wanneer er sprake is van direct fysiek contact of als afstand van 1,5 meter niet is gegarandeerd.
  • Bij evenementen, grote sportwedstrijden en andere bijeenkomsten van meer dan 500 personen (zonder toepassing van het Covid Safe Ticket) dienen zowel medewerkers als organisatoren een mondmasker te dragen.

2)Discotheken en dancings kunnen hun activiteiten hervatten op 1 oktober 2021. De toegang dient in alle gevallen te worden georganiseerd met gebruik van het Covid Safe Ticket.

3)Evenementen met minder dan 500 personen binnen en met minder dan 750 personen buiten vanaf 1 oktober kunnen plaatsvinden zonder beperkingen wat betreft mondmaskers, social distancing en horeca.