Truineer Nieuws melden?

Kaiserslautern, OHL en STVV zetten Sascha Kotysch in de bloemen

Voor de aftrap van OHL-STVV was er een mooi moment. Peter Delorge overhandigde namens Kaiserslautern, STVV en OHL en in aanwezigheid van CEO Peter Willems (OHL) en voorzitter David Meekers (STVV) een geschenk aan Sascha Kotysch voor bewezen diensten.

© Rohnny Vandersmissen

Kotysch begon als jeugdspeler bij het  Kaiserslautern, stroomde daar uiteindelijk ook door naar het eerste elftal en liet 43 wedstrijden noteren voor de Duitsers. In 2010 maakte hij de overstap naar STVV waarvoor hij maar liefst 8,5 jaar zou spelen. Begin 2019 ging hij aan de slag bij OH Leuven, waar hij eind vorig seizoen noodgedewongen zijn carrière als professioneel voetballer moest afsluiten. Maar dat betekende niet het einde van de aimabele Duitser in het voetbal. Nu is Sascha jeugdcoach bij de Banqup Academy van OHL.

Op de website van OHL lezen we het volgende. We citeren.

Sascha leeft zich nu uit als assistent in de Academy. Hij assisteert de hoofdcoach van de Leuvense Beloften, de U18 en de U16.

– Op 11 juli maakte Sascha Kotysch zijn debuut als jeugdcoach bij de Leuvense Academy.
– De Duitser ondersteunt in de bovenbouw de hoofdcoaches Eddy Vanhemel, Zurab Amirian en Peter Reynders.
– Kotysch koestert de ambitie om het ooit waar te maken als hoofdcoach, maar wil dit seizoen vooral zaken opsteken en stelen met de ogen.

 “Ik heb uiteraard moeilijke momenten gehad, maar toch kon ik dat afscheid vrij goed plaatsen en verwerken. Veel tijd om in een zwart gat te vallen, was er niet omdat ik al snel aan de slag kon bij de Academy. Het voelt goed om mijn ervaring te kunnen doorgeven aan jonge, talentvolle spelers”, zegt Kotysch nog op de website.