Freinetschool in oude muziekschool?

Zonet is ons door de diensten bevestigd dat er een bod is binnen gekomen voor de oude muziekschool, geprangd tussen Leopold II straat en Spoorwegstraat. 650.000 euro bedraagt het concrete bod, 250.000 euro minder dan de oorspronkelijke vraagprijs. Al langer deed het gerucht de ronde dat het Freinetonderwijs daar concrete plannen heeft. Dat het bod ook vanuit die hoek komt, is ons niet bevestigd.

De verkoop van de oude muziekschool is een hangijzer dat al langer in het vuur ligt, maar ook een dossier waarin maar weinig vaart geraakte. 900.000 euro… de vraagprijs voor een gebouwn waarin niet alles kan en mag, was en is dan ook vrij pittig. De jongste weken zagen buurtbewoners meermaals een gekende Truiense bouwpromotor het pand binnen en buiten stappen. Velen dachten daarom dat het pand deel zou gaan uitmaken van een zoveelse woonproject in het centrum van onze stad. Maar tegelijkertijd deed ook al langer het gerucht de ronde dat er een school zou komen, meer bepaald vanuit de koepel van het Freinetonderwijs. Dat er intussen een bod is, staat vast. Wie het bod deed, is nog niet helemaal zeker. Of het bod aanvaard zal worden door de stad en dat er toestemming zal gegeven worden voor een school ook niet.

De komst van een school wordt in de buurt intussen niet op algemeen gejuich onthaald. De Leopoldstraat en vooral ook de Spoorwegstraat hebben nu al te maken met veel (doorgaand) verkeersoverlast, met overlast ingevolge de dansschool Cobaro en met parkeerproblemen. Stoepparkeren is er bij begin en einde van het dansen bij Cobaro legio. Nog een school daarbij zou volgens bewoners de druppel teveel kunnen zijn en zelfs onverantwoord zijn. Ook niet iedereen binnen de gemeenteraad ziet dat plan zitten. En het is de gemeenteraad die de sleutel van het dossier in handen heeft. Met andere woorden, niks is zeker, behalve dan het bod zelf. Later meer duidelijkheid.