Extra terras voor horeca

De stad geeft onze horeca een extra duwtje in de rug. De grote terrassen mogen tot 31 oktober, maar ook daarna mogen onze uitbaters twee rijen tafeltjes en stoelen laten staan.

De mooie nazomerdagen en de komende evenementen lokken heel wat Truienaren en bezoekers naar de gezellige etablissementen en terrasjes in het stadscentrum en daarbuiten. Voor de Truiense handel en horeca zijn deze extra klanten meer dan welkom na de moeilijke coronaperiode. In principe liep de mogelijkheid van extra uitgebreide terraszones tot en met 31 oktober 2021, zodat alle bezoekers op een comfortabele en veilige manier konden worden ontvangen.

Nu de herfst en winterperiode voor de deur staat willen we als stadsbestuur onze horeca ondernemers extra ondersteunen, door de mogelijkheid te geven om naast hun vaste terrasconstructies twee rijen tafeltjes en stoelen aansluitend aan de vaste constructie te maken. Met de gezellige kerstperiode voor de deur en de nieuwe maatregelen met betrekking tot COVID-19 is dit een extra uitbreiding van het terras.