Derde provinciale C: een mooie 6 op 6

6 op 6 ! Mooie, maar ook belangrijke overwinning van Sporting Aalst met twee goals van America, Conard en Abeels tegen SK Meldert (3-1). Zuinig overwinning van Velm VV tegen Jeugd Borgloon (2-0) met goals van De Waele en Meys.

Sporting Aalst- SK Meldert: 3-1

Coach Patrick Brugmans legde deze week op Truineer.be nog uit waarom zijn team een moeilijk seizoen kende, onder meer door de elf spelers die in de voorbereiding afhaakten. Maar hij zei tegelijkertijd dat hij en zijn team de moed niet zouden opgeven. Wij, van onze kant, gaven aan dat Sporting Aalst zich kon optrekken aan een sterke prestatie in en tegen Vechmaal, een week eerder.  En zie. Gisteren pakte de roodzwarten na een moeilijk begin toch met overtuiging en ondanks alweer een gemiste strafschop die belangrijke driepunter. Goals van Dieter America (’27), Dietmar Conard (’44) en Thibo Abeels (’59). Voor Meldert scoorde Willem Poel de 1-1 (’31)

Velm VV – Jeugd Borgloon: 2-0

Velm VV gaat op zijn elan door en won zonder veel franjes van Jeugd Borgloon, laat zich vandaag dus zeker niet bijbenen en zet meteen ook naaste achtervolger Zwaluw Vechmaal onder druk. Opvallend maar geen toeval: goals van Kurt De Waele (’11), en jawel,  Jonas Meys (’66).