Big Si vandaag met Club te gast op Stayen

Hoogdag op Stayen vandaag. Want vanavond is Simon Mignolet met Club Brugge er te gast. Kan STVV de uittredend landskampioen iets maken? Of zet Club Brugge weer een keer de puntjes op de i?

STVV heeft er tot nog toe een dramatische week op zitten met een zware nederlaag bij OH Leuven en -misschien nog erger- een teleurstellende bekernederlaag in Seraing. In de Croky Cup valt niks recht te zetten, in de competitie daarentegen wel. En hoe zou dat beter kunnen dan van Club Brugge punten af te snoepen?

Bernd Hollerbach acht zijn team alleszins niet kansloos. “Je kan de beker niet vergelijken met de competitie. In de beker wordt volop geroteerd. Dat deed ik ook in Seraing. Het pakte slecht uit qua resultaat. Maar het belangrijkste is dat ik mijn jongens niks kan verwijten. De gasten die op het veld stonden hebben alles gegeven. Tegen Club wordt het een andere match.  Als we zoals tegen Anderlecht in blok spelen en meer dan negentig minuten de volle honderd procent geven, dan acht ik veel mogelijk.”

STVV mist tegen Club Leistner wegens tweemaal geel en dus rood in OHL, maar recupereert, jawel, Yuma Suzuki. En dat scheelt natuurlijk een slok op de borrel. Maar of dat genoeg zal zijn om Brugge in verlegenheid te brengen, is zeer de vraag? Want je kan Club pijn doen, je moet nog altijd voorbij ‘onze’ Simon, veruit de beste keeper in onze vaderlandse competitie. Weinigen in Sint-Truiden die hem niet in het hart dragen, maar vandaag zullen de Brigada Hesbania & co niet treuren als hij zich een keer of een paar keer moet omdraaien om het leer uit zijn netten te vissen.