Autospeurtocht Hartelijk Haspengouw

De toeristische diensten van de steden Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren slaan de handen in elkaar en lanceren dit najaar een autospeurtocht voor jong en oud door Haspengouw.

Stap in je wagen en cruise voorbij de best bewaarde geheimen en verborgen plekjes van de Haspengouwse fruitstreek. Glooiende en holle wegen leiden je langs pittoreske kerkdorpen, toeristische toppers en uitgestrekte boomgaarden. Verbaas je over imposante vierkantshoeves, prachtige vergezichten en charmante sprookjeskastelen.

 

“We zijn steeds op zoek naar originele manieren om zowel inwoners als bezoekers te laten genieten van onze prachtige streek tijdens elk seizoen. De koude wintermaanden vormen het perfecte moment voor een gezellige gezinsuitstap met de wagen. Met deze autospeurtocht willen we Haspengouw letterlijk op de kaart zetten. De route verbindt de mooiste trekpleisters en verborgen pareltjes van Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren. Volg de beschrijvingen uit de brochure en ga op ontdekkingstocht door het hartelijke Haspengouw met de wagen. Als je de antwoorden op de vragen in de brochure inzendt, maak je bovendien elke maand kans op een leuke prijs”, zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

 

“De gekende ‘Haspengouwautoroute’ ligt aan de basis van deze speurtocht. De voorbije jaren werd deze populaire autokaart maar liefst 1.912 keer aangekocht bij Toerisme Sint-Truiden. De interesse om onze streek met de wagen te verkennen is dus bijzonder groot. Om het Haspengouws verhaal nog sterker te maken, promoten we dan ook zeer graag, samen met de andere deelnemende steden, de gloednieuwe autospeurtocht ‘Hartelijk Haspengouw’. De route passeert ongeveer 30km over Truiens grondgebied en leidt je langs enkele van onze unieke bezienswaardigheden zoals Helsh(ea)ven, de Burchtruïne van Brustem en het Kasteel van Ordingen”, aldus nog Schepen Hilde Vautmans.

 

Je kan kiezen uit twee verschillende afstanden (50km en 80km) en vier verschillende vertrekpunten. Wie de vragen van deze speurtocht oplost, maakt bovendien kans op een originele prijs. Roadtrippen in Haspengouw was nog nooit zo leuk!

 

Praktisch

Van 1 november 2021 tot eind februari 2022.

De begeleidende brochure met deelnameformulier is voor 3 euro verkrijgbaar bij Toerisme Tongeren, Toerisme Borgloon, Toerisme Bilzen of Toerisme Sint-Truiden.
Op de toeristische websites van de deelnemende steden kan je de GPX-bestanden downloaden.

www.toerismetongeren.be|www.visitborgloon.be|www.visitbilzen.be|www.visitsinttruiden.be