Truineer Nieuws melden?

Alain Peetermans: “Blessures spelen ons parten”

VV Zepperen-Brustem kent met een oogst van zes punten en een negende plaats geen droomstart in eerste provinciale. In aanloop naar de confrontatie met Bregel Sport spraken wij dan ook met ex-kanarie en coach Alain Peetermans. Hier het relaas.

© via Bart Borgerhoff

6 op 15, geen droomstart toch, he Alain?

Dat hoor ik nu haast elke dag,  van buitenstaanders, van mensen die niet weten wat er zich op dit moment binnen de club afspeelt. Geloof me. Voor hetzelfde geld hadden we een 11 op 15 en stonden we alleen  op kop.

Wat je nu zegt, vraagt toch om meer uitleg?

Vanaf dag 1 hebben we te maken met blessureleed. Spelers als Manshoven, Vanwelkenhuysen, Verjans, Janssens en Verbiest denk je niet zomaar weg uit de ploeg. Bovendien, als we spelers na blessure recupereren, dan moeten we die te snel brengen. Dat overkwam ons bijvoorbeeld met Christiaens en Janssens.

Je doelt met andere woorden op een te smalle kern?

We staan inderdaad wat dunnetjes. We hebben alles samen 12 spelers die de noodzakelijke kwaliteit én ervaring hebben om onze ambities waar te maken. Onze bank is echter heel jong. Zonder die jongens iets te kort te willen doen -want ze hebben de kwaliteiten-  het is niet ideaal voor hun ontwikkeling dat ik ze nu vaak te snel en te veel moet brengen. Zo geraken ze op hun tandvlees.

Je sprak zonet over ‘onze ambities’. Wat is die ambitie?

Ik ga niet om de pot draaien. We willen gewoon meedraaien aan de top. En ik geloof daarin. Ik heb hier een ploeg in het hoofd die deze ambitie helemaal kan waarmaken. Daar twijfel ik zelfs geen moment aan. Maar dat moet iedereen of toch bijna iedereen topfit zijn.

Dan moeten jullie wel snel gaan schakelen?

Het is nog vroeg. Het komt er nu op aan de schade te beperken en toch zoveel mogelijk punten te pakken. Nog ‘s. We hebben maar één match verloren, we hebben teveel matchen gelijk gespeeld, tegen leider Schoonbeek-Beverst speelden we een topmatch maar bleven we steken op een punt. Oké, we waren vaak niet efficiënt genoeg, we maakten wat teveel individuele fouten, maar dat kan je deze groep op dit moment niet kwalijk nemen. Voetbal wordt overigens vaak door details beslist, op elk niveau.

Zondag om drie uur wacht een nieuwe opdracht, Bregel Sport, de nummer 7?

Geen makkelijke match, zie ik je al denken. Wees gerust, in eerste provinciale zijn er heus geen makkelijke matchen. Elke week moeten we vol aan de bak. We gaan voor winst tegen Bregel Sport. Maar je krijgt die drie punten niet op bestelling, he. De details, weet je wel. Hopelijk zit het nu wel wat mee en kunnen we een goede zaak doen in de rangschikking.

Bedankt, Alain, voor het interview. Veel succes, voor jou en Zepperen-Brustem.

Merci Philip. Kom zondag maar een keer kijken. Je zult heus wel goed voetbal zien. En een ploeg die er vol voor gaat. Winnen we, dan is het feest.