569 kandidaat-onderofficieren erkend tijdens militaire plechtigheid

Gisteren is op onze Grote Markt de nieuwe promotie kandidaten van de Koninklijke  School voor Onderofficieren, Campus Saffraanberg, plechtig erkend met een militaire parade. Dat gebeurde in aanwezigheid van militaire en burgerlijke hoogwaardigheidsbekleders waaronder minster van defensie Ludivine Dedonder.

 

Traditioneel wordt er aan de nieuwe promotie een peter toegekend. Deze keer dus ook. Voor de promotie ingelijfd in  augustus en september 2021 is dit de Eerste Sergeant Yannick LEROY (†1994). Yannick LEROY was gedurende zijn korte loopbaan als Para-Commando een voorbeeld van moed, toewijding en  plichtsbesef. Tijdens de UNAMIR-missie in Rwanda, werd hij na verscheidene uren van verzet,  samen met zijn 9 collega’s vermoord.  Door zijn taken steeds met volle overgave uit te voeren kan hij als voorbeeld dienen voor de jonge  generatie kandidaten kaderleden.  

De plechtigheid erd opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. 

♦ Enkele cijfers over de nieuwe promotie 2021-2022: 

 99 Kandidaten-beroepsonderofficier technieker “Normale werving” 

430 Kandidaten-beroepsonderofficier “Normale werving” 

 77 Kandidaten Voorbereidende Divisie tot de Koninklijke Militaire School 

 5 Kandidaten Voorbereidende Divisie Techniek 

 48 Kandidaten-beroepsofficier “Bijzondere werving”

(Gefilmd vanaf eretribune door burgemeester Veerle Heeren – FB Veerle Heeren)

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en staande mensen