Truineer Nieuws melden?

11.11.11 organiseert voordracht Gie Goris

Op 20 oktober 20121 organiseert 11.11.11 Sint-Truiden een interessante voordracht van Gie Goris.  Gie Goris was jarenlang hoordredacteur en journalist bij het MOndiaal tijdschrift. Hij heeft expertise opgebouwd over het mondiaal probleem.  Hij stelt de prangende vraag Bestaat de ideale wereld? Kunnen wij daaraan iets doen? Hier meer.

© BoZar youtube

Om een antwoord te krijgen, kom dan  op 20/10/2021 om 20u15 naar de Academiezaal. Je kan kaarten bestellen aan € 9,- via cultureel centrum Sint-Truiden of ter plaatse aan de zaal heb je ook nog mogelijkheden.

Hier stellen we Gie nog wat meer voor:

Goris groeide op in een mijnwerkersgezin en behaalde een diploma elektriciteit-electronica in het secundair onderwijs. Vervolgens studeerde hij godsdienstwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, alwaar hij in 1979 afstudeerde als licentiaat.

In 1980 ging hij aan de slag als educatief medewerker bij de ngo Broederlijk DelenWelzijnszorg. In 1990 werd hij aangesteld als hoofdredacteur van Wereldwijd. Onder zijn bestuur fuseerde dit tijdschrift in 2003 met De Wereld Morgen tot MO*. Goris bleef hoofdredacteur tot aan zijn pensioen, eind september 2020.

Daarnaast is hij voorzitter van de vzw Open Doek – de organisator van het filmfestival van Turnhout – en lid van de raad van bestuur van Africalia.

Bron: wikipedia.