Truineer Nieuws melden?

Uitgebreide terrassen mogen blijven staan tot 31 oktober

Het college van burgemeester en schepenen heeft vandaag beslist dat alle horeca-uitbaters de mogelijkheid krijgen om hun terraszone uit te breiden tot en met 31 oktober.

De mooie nazomerdagen en de komende evenementen lokken heel wat Truienaren en bezoekers naar de gezellige etablissementen en terrasjes in het stadscentrum en daarbuiten. Voor de Truiense handel en horeca zijn deze extra klanten meer dan welkom na de moeilijke coronaperiode. Om alle bezoekers op een comfortabele en veilige manier te ontvangen, kunnen uitbaters gebruik maken van uitgebreide terraszones.

Verlenging terrasuitbreiding tot en met 31 oktober 2021
De terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt hadden in het voorjaar al goedkeuring gekregen om uitgebreid te worden tot en met 31 oktober 2021. Voor de uitbreiding van de terrassen in de zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk (Heilig Hartplein – Ridderstraat – Plankstraat), de Diesterstraat (vanaf de Beekstraat) en de lange zijde van de Groenmarkt gold een aangepaste verkeersregeling tot en met 15 september 2021. Het college van burgemeester en schepenen besliste vandaag dat deze aangepaste verkeersregeling wordt verlengd tot en met 31 oktober 2021 waardoor de uitbaters in deze zones ook de mogelijkheid krijgen om hun cliënteel langer te ontvangen op uitgebreide terrassen.

Aangepaste verkeersregeling
De zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk zal door deze beslissing tot en met 31 oktober verkeersvrij zijn gedurende het weekend en op weekdagen vanaf 18u. De Diesterstraat (vanaf de Beekstraat) en de zone aan de lange zijde van de Groenmarkt blijven tot en met 31 oktober 2021 verkeersvrij in het weekend na de wekelijkse Haspengouw Markt.