Tateishi & co zijn supporters en Hollerbach uitleg verschuldigd

Korter op de bal spelen bij transfers, een vaste stek in de linkerkolom, zo weinig mogelijk huurspelers… Het waren enkele beloften van de Japanse bazen van STVV. Maar zie, iedereen kan objectief vast stellen dat er van die beloften alweer niks in huis kwam. Coach en supporters en spelers balen, niemand weet wat de plannen zijn.

Een mager beestje. Zo mag je het transferwerk van STVV wel noemen. Na vorig jaar maar net aan de degradatie te zijn ontsnapt, zou het beleid het nieuwe seizoen nochtans beter voorbereiden dan het vorige, was nadrukkelijk beloofd. Maar zie. Tegenover een verlenging van de huurperiodes van Pius en Lavalée, het aantrekken van Koita  en het alweer (te) laat binnenhalen van Hara en Hayashi, staan alleen maar een resem uitgaande transfers. Om nog wat meer zout in de wonde te strooien, zo lijkt het, werden Mboyo en Caufriez ook nog op de valreep van de hand gedaan; Alle aandacht ging vier maanden lang naar de uitgaande transfer van Suzuki, die echter voorstellen van zich bleef afslaan, intussen niet wou spelen en uiteindelijk niet vertrok. Wat een gezichtsverlies toch voor het Truiense beleid. Amai m’n klak, zeggen ze in Sintruin.

Hollerbach baalt als een stekker en steekt niet onder stoelen of banken dat de beloften niet zijn nagekomen. De supporters voelen zich in ’t zak gezet. Zelfs de spelers balen Hoe moet het nu verder? De communicatie daarover is andermaal onbestaand. Niemand, maar dan ook niemand weet waar de Japanse bazen naartoe willen. Het wordt hoog tijd dat er snel duidelijkheid daarover komt. Want anders dreigt dit allemaal faliekant af te lopen.