STVV zet Beerschot en Maes een hak

STVV won op een zuinige maar zeer efficiënte manier op het Kiel van Beerschot en zet daarmee de Antwerpenaars en Peter Maes een serieuze hak. Een doelpunt van De Ridder na een geweldige actie van Hayashi was beslissend. 0-1 dus.

Na Beerschot kunnen we niet anders dan besluiten dat Hollerbach een stevige organisatie weet neer te zetten, dat Leistner als kapitein goed debuteerde, dat Hayashi een woelwater is en alweer beslissend was en dat STVV bijzonder efficiënt acteerde. Zagen we goed voetbal? Neen. STVV probeerde het wel, net als Beerschot, maar beide ploegen waren te slordig in balbezit. Daardoor kon je moeilijk spreken van een spektakel.

Gedeelde zevende plaats

Maar wat maakte het de STVV-delegatie daar in Antwerpen uit? Meekers en Tateishi, beiden aanwezig, lieten de bestuursreceptie voor wat ze was -ze ontvingen nog steeds geen transfersom voor Maes- en kregen op het einde van de avond het geschenk dat ze wilden. Een overwinning op Beerschot én, vooral ook, op Peter Maes. Hoe die overwinning tot stand kwam? Dat maakte hen eigenlijk niet uit, als er maar gewonnen werd. Zo gezegd, zo gedaan. STVV met een driepunter thuiswaarts. Zo staan onze kanaries met tien punten nu mooi te blinken op een gedeelde zevende plaats naast Kortrijk en, jawel, Anderlecht.

Prietpraat van Maes

STVV kan zo de derby tegen Genk in alle rust voorbereiden. Dat scheelt een slok op de borrel, natuurlijk. Vergeef het ons als we ook even reikhalzend uitkijken naar wat er nu op Beerschot te gebeuren staat. Gaat Maes vliegen? Het zou kunnen. Dat Beerschot in aanloop naar het nieuwe seizoen meer ambitie toonde, zoals hij beweerde, is prietpraat, getuige het transferwerk daar. Dat transferwerk wordt in de Antwerpse entourage al weken serieus op de korrel genomen en het bestuur gaf zelfs al toe fouten te hebben gemaakt,  de situatie verkeerd te hebben ingeschat en niet tijdig te hebben gehandeld. Klinkt ons bekend in de oren.