Truineer Nieuws melden?

STVV doet een ‘Genkje’ op Standard

STVV deed een ‘Genkje’ op Standard. Net als Genk vorige week tegen hen, haalden zij nu in en tegen Standard een 1-0 achterstand op. Aan de basis fantastische doelpunten van Konaté en Reitz.

De eerste helft in Standard-STVV had niet veel om het lijf, zeker niet wat kansen betreft. Toch ging Standard met een voorsprong de rust in. Aan de basis lag een onnodige fout van Konaté en daaraan gekoppeld een slecht opgestelde verdediging. Amallah legde de vrije trap af tot bij Gavory die Schmidt -op het verkeerde been- kansloos liet.

Het was hopen op een betere tweede helft. Klauss had altijd de 2-0 moeten scoren. Maar wie dacht dat Standard nu op zijn elan zou doorgaan, kwam bedrogen uit.  Integendeel, het was STVV dat kwam opzetten. Konaté zette meteen zijn eerdere fout recht met een mooie persoonlijke actie en een knal in de korte hoek. Bodart kansloos: 1-1. Niet veel later stond het ei zo na 1-2 via de ingevallen Reitz. Maar een uitstekende reflex van Bodart stak daar een stokje voor.

Wat volgde was een match die aardig op en aneer ging, evenwel met veel balverlies aan beide kanten. Het bleef spannend. De match leek af te stevenen op een 1-1 draw. Maar STVV besliste er anders over. Brüls rukte op en bediende Reitz, die het leer in één tijd op zijn slof nam en Bodart kansloos liet. 1-2. De tijd voor Standard was te kort voor nog iets terug te doen. STVV pakte nog maar ’s drie punten op verplaatsing.