Truineer Nieuws melden?

Sint-Ritaschool Limburgse winnaar van ‘Breng je sportclub naar school’.

De Sint-Ritaschool uit onze stad is de Limburgse winnaar van ‘Breng je sportclub naar school’. In elke provincie is er een winnende school, geselecteerd op basis van de activiteiten die ze organiseren voor de actie.  De school won daarmee een waardebon van €250 aan sportmaterialen.

 

Op woensdag 29/9 was het weer tijd voor de jaarlijkse ‘Breng je sportclub naar school’-actie, waarbij kinderen als ware ambassadeurs in de outfit van hun sportclub naar school komen, en er op school leuke acties staan gepland om verschillende sporten en sportclubs in de kijker te plaatsen. Dit jaar zijn er 1398 deelnemende scholen in Vlaanderen en Brussel, een record! In Limburg deden er 227 scholen mee. In heel Vlaanderen en Brussel samen heeft meer dan 40% van de basisscholen zich ingeschreven.

De actie kadert in de ‘Maand van de Sportclub’, elk jaar in september, waarin Sport Vlaanderen initiatieven neemt om sportclubs en het lokaal sportaanbod te promoten en te ondersteunen (1530 sportclubs schreven zich in). Dit jaar is de actie relevanter dan ooit. Tijdens de coronaperiode kon er een hele tijd niet gesport worden in de club en zijn er heel wat leden – al dan niet tijdelijk – afgehaakt. Met de actie ‘Breng je sportclub naar school’ hopen we om zoveel mogelijk kinderen te laten terugkeren, enerzijds omdat vrienden een belangrijke factor vormen om voor een club/sport te kiezen, en anderzijds omdat we 100% geloven in het belang van voldoende sport en beweging en de meerwaarde van een club voor kinderen (niet enkel op vlak van gezondheid en fitheid, maar ook voor hun motorische ontwikkeling, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, plezier,…).

In elke provincie is er een winnende school, geselecteerd op basis van de activiteiten die ze organiseren voor de actie. De winnaar in Limburg dit jaar is basisschool Sint-Rita uit Sint-Truiden. Zij winnen een waardebon van €250 aan sportmaterialen. Vanaf 8u in de ochtend werden de leerlingen op een originele manier verwelkomd en aangemoedigd. Enkele foto’s ter illustratie.