Truineer Nieuws melden?

Opgelet: Step met zadel = bromfiets

De bestuurder van deze step klasse B op de foto was niet in het bezit van een rijbewijs en droeg geen helm. De step was ook niet verzekerd en niet ingeschreven. De politie waarschuwt. Hier gelden dezelfde regels als bij een bromfiets.

Elektrische step met zadel = bromfiets!

👉 minstens 16 jaar

👉 gelijkgesteld met een bromfietser
– bij max. snelheid van 25 km/uur = bromfiets klasse A
– bij max. snelheid van 45 km/uur = bromfiets klasse B (hiervoor moet je ook een rijbewijs AM voor bromfiets en speed pedelec hebben)

👉 Dat betekent dus dat je de elektrische step moet inschrijven bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) als een bromfiets klasse A of B, wat ook wil zeggen dat er een nummerplaat aan moet hangen en dat het voertuig verzekerd moet zijn. Controleer bij aankoop zeker al of je over alle juiste documenten beschikt om je elektrische step te verzekeren en in te schrijven. Enkel dan mag je je met je elektrische step op de openbare weg begeven.
– max. snelheid 25 km/uur: Europees gelijkvormigheidsattest of Certificate of Conformity (COC), een geldige verzekering en het kentekenbewijs
– max. snelheid 45 km/uur: Europees gelijkvormigheidsattest of Certificate of Conformity (COC), een geldige verzekering, het kentekenbewijs EN een rijbewijs