Truineer Nieuws melden?

“Een warme club, die kansen biedt”

Velm VV heeft een vliegende start genomen in 3de provinciale C en moet op positie één voorlopig alleen nog Vechmaal naast zich dulden. Coach Philip Heusdens houdt de voetjes echter op de grond. Wij spraken met hem.

Wat zijn de ambities voor dit seizoen?

Eerst willen we die periodetitel pakken. En dan zullen we wel zien wat we kunnen brengen en waar we zullen eindigen.

Klinkt niet echt overtuigend, Philip?

Allez, ik zal me anders uitdrukken. Als we eind februari nog eerste staan, zullen we zeker voluit voor de titel gaan. Maar ik hou liever de voetjes op de grond. Want de weg is nog lang.

Wat zijn de kwaliteiten van dit Velm?

Ik kan dit grotendeels in één woord samenvatten: de groepsgeest! En heel belangrijk: de spelers op de bank zijn even sterk als de starters. Dat scheelt een slok op de borrel.

Laten we er van uit gaan dat Velm VV een titelkandidaat is, welke zijn de concurrenten?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Zonder andere ploegen tekort te doen, zet ik Gestel toch voor de titel op de eerste plaats. Linkhout zet ik eigenlijk daarnaast, ook al hebben wij die nu in eigen huis kunnen kloppen. Kortessem en Godsheide zijn voor mij serieuze outsiders.

Ik merk dat je het erg naar je zin hebt bij Velm VV

Zal wel zijn. Niet twijfelen. Velm is een warm dorp. En ook de club straalt die warmte uit. Ik ben hier terechtgekomen in een erg familiale club. Een club ook die mij sportieve vrijheden geeft en die me de kans biedt om me als coach volledig te ontplooiien. Noem het maar loyauteit, van beide kanten trouwens.

Durf je iets te zeggen over de ambities op langere termijn?

Ik ga niet vooruitlopen op wat er nog allemaal te gebeuren staat. Maar, ja, Velm verdient een club in 2de provinciale. Werk maken van een stabiele 2de provincialer is het doel dat ik -en ik denk ook dit bestuur- voor ogen hebben. Moet kunnen, zeker met de jeugd die er zit aan te komen. En onze geweldige accommodatie verdient gewoon een club in tweede provinciale.