‘De Veemarkt breekt uit’

Doe mee en geef je mening over hoe de toekomstige groene open ruimte op de Veemarkt eruit moet zien. Met de ontharding van maar liefst 13.000m² heeft de stad namelijk heel wat groene open ruimte in te vullen! Wandelen, fietsen, ontspannen en parkeren in het groen, het zal allemaal kunnen . Ook een warme oproep aan de Truiense jongeren: hebben jullie goede ideeën over hoe we het skatepark hier op een toffe manier kunnen integreren? Shoot!

© Stad Sint-Truiden

VLAANDEREN IS ÉÉN VAN DE MEEST VERHARDE GEBIEDEN VAN EUROPA
Vandaag is 16% van de oppervlakte verhard en als we zo doorgaan is dat in 2050 meer dan 20%. Daardoor ontstaat onder meer een groter risico op overstromingen, minder waterinfiltratie, warmere steden en dorpen, minder CO2-opslag door planten en de bodem, en een verlies aan biodiversiteit.

VLAANDEREN BREEKT UIT!
Daarom breekt Vlaanderen uit! Ontharden zorgt voor meer ruimte voor natuur en voedselproductie, minder wateroverlast, koelere steden, grotere biodiversiteit, gezondere lucht en een beter klimaat.

SINT-TRUIDEN
Ook de stad Sint-Truiden wil het groene karakter extra ontwikkelingsruimte geven. Daarom heeft ze de ambitie om 13.000m² verharde ruimte op de Veemarkt om te zetten in een groene open ruimte, met een plaats voor elke gebruiker. Met het ontharden van de Veemarkt zetten we daarmee een nieuwe stap naar een leefbare en klimaatrobuustere stad.

DENK MEE
Welke functies vervult de Veemarkt momenteel? Welke mogelijkheden zouden meer of minder aan bod moeten komen? En vind je dat er moet geïnvesteerd worden in het behoud van de Veemarkthallen?

Deze en nog meer vragen leggen we aan je voor via onze enquête.

https://www.sint-truiden.be/denk-mee

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, waaronder Veerle Heeren en Hilde Vautmans en staande mensen