Truineer Nieuws melden?

De ‘gouden’ voeten van Tuur

Velm VV is niet af te stoppen. Nu stuurden roodzwart ook de nummer 3, Herk Sport met lege handen naar huis. Met de groeten van Tuur Houben die eerst een strafschop in twee tijden omzette en daarna uitpakte met een wereldgoal.

Velm VV greep Herk Sport, dat zich met hand en tand verdedigde, meteen bij de keel. Maar nauwelijks vijf minuten ver, ging de bal al op de stip. Tuur Houben zette de strafschop in twee tijden om. De bezoekers probeerden op zoek te gaan naar de snelle gelijkmaker. Maar ze kregen geen vat op de flanken van Velm VV die kwistig rondstrooiden met voorzetten. Maar die kregen zelden een verlengstuk. Aan de overkant moest thuisdoelman Bils zich attent tonen op een paar verre pogingen. Toen achtte Tuur Houben zijn ‘moment de gloire’ weer gekomen. Van net buiten de cirkel nam hij bezoekend doelman Coymans met een gave  lob te grazen. Een wereldgoal op het veld van een derde provincialer dus. “Ik zag in een ooghoek dat hun doelman iets te ver voor zijn doel stond. Niet aarzelen, dacht ik bij mezelf. En dus probeerde ik het. Voor hetzelfde gaat die bal gewoon ver naast. Maar deze keer ging hij binnen. Wie niet waagt, niet wint”, aldus Tuur die een glimlach niet kon onderdrukken. 2-0 dus. Dat was ook de ruststand. Op dat moment een oververdiende voorsprong voor de ploeg van voorzitter Raf Herbots. Melden we nog dat Meys die eerste helft wel naar de kant moest met een verrekking.

Ei zo na een hattrick voor Tuur

De tweede helft dan. Die had veel minder om het lijf dan de eerste. Het vloeiende aanvalsspel van Velm was een beetje weg. Herk Sport ging op zoek naar de aansluitingstreffer, weliswaar eerder met de moed der wanhoop dan met veel overtuiging. Houben was zelfs ei zo na bij een hattrick, maar hij besloot schuin voor doel van dichtbij in het zijnet. Verder viel er niet zoveel meer te beleven. De match was intussen ook een stuk bitsiger geworden wat de combinaties niet ten goede kwam. Toch werd het nog spannend. Bils ranselde eerst nog een gemaakt doelpunt uit doel, maar moest zich op corner dan toch gewonnen geven toen Schuermans doorheen een bos van spelers raak knalde. 2-1 met nog vijf (bibber)minuten te gaan. De Velmenaren behielden echter hun koelbloedigheid. En toen Akodegnon van dichtbij de 3-1 lukte waren de punten binnen. Alweer een driepunter voor Velm VV dat zich steeds meer ontpopt tot de titelkandidaat bij uitstek. Hoe dan ook, de weg is wel nog lang.

Doelpunten: 6′ Tuur Houben (1-0); 30′ Tuur Houben (2-0), 85′ Robin Schuermans (2-1), 88′ Trabi Akodegnon (3-1)