Truineer Nieuws melden?

‘De Bloesem’ vragen veilig schoolverkeer

De leerlingen van de oudste groep van Bsbogo De Bloesem hebben een duidelijke boodschap voor de automobilisten. Zij vragen meer aandacht voor veiliger gedrag in het schoolverkeer. Wijkinspecteur Peter Vlekken zal vanaf heden op regelmatige basis aanwezig zijn bij deze schoolpost

Nog even dit, want we kunnen het niet vaak genoeg herhalen:
🚗Sta stil of parkeer je auto enkel waar het mag. Dubbel parkeren, parkeren aan een bushalte, op het fietspad, op een zebrapad of op de stoep is verboden en breng je kinderen onnodig in gevaar. Een fout/slecht geparkeerd voertuig kan verhinderen dat een overstekend kind goed ziet. Bovendien is het kind dan vaak ook niet goed zichtbaar voor anderen.
🚗Respecteer de snelheidslimiet van 30 km/u! Dat is de verkeersregel in de buurt van scholen! En die regel is zinvol: als je een voetganger aanrijdt tegen 30 km/u loopt hij 5% kans het leven erbij te verliezen. Bij 50 km/u is dat 45%!
🚗 Let goed op en kijk in je spiegels voor je uit de auto stapt.
🚗Voor het vertrek: iedereen in het voertuig klikt zich correct vast (al dan niet in een kinderzitje). Ook als het maar een korte rit is en ook als je enkel langs rustige straten rijdt.