Truineer Nieuws melden?

Controle bromfiets leidt tot 5 arrestaties

Een doordeweekse controle van een bromfiets op ons grondgebied leidde tot een huiszoeking, een grote drug- en geldvangst en maar liefst vijf arrestaties.

Bericht van de politie
Op dinsdag 21 september 2021 controleerde een interventieploeg van de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken een bromfiets zonder nummerplaat. Bij verdere controle van de bromfiets werd ook geld en drugs gevonden. De bestuurder werd gearresteerd. Bijkomend onderzoek resulteerde in drie huiszoekingen, waarbij nog vier andere personen gearresteerd werden.
Tijdens deze huiszoekingen werd eveneens een hoeveelheid drugs en geld aangetroffen. De vijf verdachten zijn tussen de 29 en 39 jaar. Drie verdachten zullen zich via snelrecht moeten verantwoorden voor de rechtbank. Eén verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Hasselt en werd aangehouden. De vijfde persoon mocht beschikken. Het onderzoek wordt verdergezet.