Truineer Nieuws melden?

Collega’s Sint-Trudo delen werkgelukbrengers met elkaar

Op maandag 20 september ging de internationale Week van het Werkgeluk van start. Voor Sint-Trudo Ziekenhuis de uitgelezen kans om samen met alle medewerkers werkgeluk te delen én nieuwe collega’s warm te maken om gelukkig te werken in hun ziekenhuis.

“Na corona is het belang van werkgeluk, in kleine en grotere geluksmomenten, alleen maar toegenomen in onze organisatie. We merken dat onze mensen zich kunnen optrekken aan positieve berichtjes, het delen van kleine gelukjes.”, licht Jan Van Mierlo, directeur HR toe.

“Sint-Trudo Ziekenhuis is ambitieus, zowel als zorginstelling, maar ook als werkgever willen we ons onderscheiden. Daarom hebben we onderzocht hoe we dat al doen en vooral hoe we dat nog meer kunnen doen. Een oefening waar heel wat collega’s bij betrokken waren en ons inzichten heeft opgeleverd op werkpunten, maar ook op sterke punten, waar we terecht fier op mogen zijn. We verzamelden al meer dan 200 voorbeelden van werkgeluk, die we vertaalden in werkgeluksbrengers. Degene die heel vaak terugkwamen, zoals bvb. de samenhorigheid en familiale werksfeer, hebben we verpersoonlijkt met een 3D hartje. Het hartje staat ook meteen symbool voor de warmhartigheid van onze mensen ten opzichte van patiënten en elkaar.”

“De arbeidsmarkt voor zorginstellingen is geen evident terrein, dat weet iedereen in onze sector en het kwam al vaak onder de aandacht in de media. Uiteraard willen we onze topploeg blijven versterken met nieuwe topcollega’s die dezelfde deskundigheid én warmhartigheid kunnen bieden als onze eigen medewerkers. Daarom vinden we het zo belangrijk dat onze mensen zich nog meer bewust worden van de sterktes die we hebben als ziekenhuis, ook op andere afdelingen dan de hunne. Zij zijn onze belangrijkste ambassadeurs om hun omgeving warm te maken voor het zorgberoep én voor ons ziekenhuis.”

Week van het Werkgeluk

Maandag werden alle medewerkers van het ziekenhuis begroet met een koffiekoek, een vriendelijke goeiemorgen, morgen goeiendag en kregen ze een geluksmok om tussendoor met de beste collega’s van een kop koffie te genieten.” Jan Van Mierlo: “Het lijkt evident, maar het is het niet. Hier kennen we elkaar en wensen we elkaar een fijne dag.”

Vandaag krijgen de medewerkers een verrassingsbezoekje van Nico en Hugo, die foto’s maken van de teams en met een vrolijke noot peilen naar het werkgeluk van de medewerkers, zodat het met het hele ziekenhuis kan gedeeld worden.

Bekijk het filmpje met de werkgeluksbrengers van de medewerkers van Sint-Trudo: KLIK HIER.