Truineer Nieuws melden?

Fietsendief aangehouden

Afgelopen weekend kon onze politie een fietsendief aanhouden. Bij hem werden verschillende fietsen aangetroffen die konden gelinkt worden aan diefstallen uit tuinhuizen in onze regio.

Mededeling politie
Afgelopen weekend werd een verdachte van fietsdiefstallen gearresteerd. Er werden verschillende fietsen aangetroffen, die gelinkt kunnen worden aan inbraken in tuinhuizen in onze politiezone. De verdachte werd aangehouden. Diefstal uit tuinhuizen is een fenomeen dat we regelmatig zien terugkomen, daarom dat we nog enkele preventietips extra onder de aandacht brengen. Een inbreker probeert altijd met zo weinig mogelijk spullen en in zo kort mogelijke tijd in te breken in een woning of bijgebouw. Een loods, garage of tuinhuis zijn vaak een gemakkelijker doelwit, waar toch een waardevolle buit kan worden gevonden of hulpmiddelen zoals ladders om in de woning in te breken. Dus beveilig deze aanhorigheden ook steeds voldoende.
👉Zorg dat uw tuinhuis en garage steeds goed afgesloten zijn. Vaak zijn daar waardevolle voorwerpen aanwezig, zoals fietsen, elektrisch gereedschap en tuingereedschap.
👉 Indien er ramen zijn, kan je de inkijk verminderen door middel van een folie aan de binnenkant;
👉 Beveilig de aanwezige materialen afzonderlijk: dit kan door ze te verankeren of op te bergen in een kast met degelijk slot.
👉 Plaats eventueel schrikverlichting in de omgeving van het tuinhuis en/of garage.
👉 Sluit fietsen af, ook als ze in een tuinhuis en/of garage staan.
Een gezonde vorm van sociale controle is altijd een goede preventie tegen inbraak. Indien je verdachte handelingen vaststelt in je straat of buurt, neem dan onmiddellijk contact op met de 101 (niet via een mail of Facebook). Op deze manier kunnen de politiemensen ter plaatse komen en de nodige controles uitvoeren.
Iedere inwoner kan voor haar/zijn woning ook gratis diefstalpreventieadvies aanvragen (via pz.poltrudo@police.belgium.eu). De diefstalpreventieadviseur komt langs en geeft objectief advies over het beveiligen van de woning (ook garage en tuinhuis) tegen inbraak.