Truineer Nieuws melden?

Lotte Istas en Elise Croes scoren medailles op EJK Lifesaving

STRC-atletes Lotte Istas en Elise Croes kroonden zich op het Europees Jeugdkampioenschap Lifesaving (U-19) in het Spaanse Castellon tot vice-Europees Kampioen op de Rescue Tube Rescue Relay en behaalden in een nieuw Belgisch record de bronzen medaille op de 4x50m Rescue Aflossing in het zwembad.

Afgelopen week vertegenwoordigden STRC-atletes Lotte Istas en Elise Croes België op het Europees Jeugdkampioenschap Lifesaving (U-19) in het Spaanse Castellon.
6 dagen vol wedstrijden op hoog niveau, 3 dagen in het zwembad en 3 dagen in de Middellandse Zee.
Samen met hun teamgenoten van het Belgische Dames Team behaalden Lotte en Elise schitterende resultaten.
Ze kroonden zich tot VICE-Europees Kampioen op de Rescue Tube Rescue Relay en behaalden in een nieuw Belgisch record de BRONZEN medaille op de 4x50m Rescue Aflossing in het zwembad.
Elise behaalde verder met het Belgische team nog een BRONZEN medaille op de 4x25m popredden, eveneens in een nieuw Belgisch record.
Ook op de andere aflossingen eindigde het Belgische team met Elise, Lotte of beiden telkens in de top 5.

Maar ook individueel wisten onze atletes door te dringen naar meerdere A en B finales in het zwembad en finales op de Ocean proeven.

Zeer sterke prestaties van onze 2 jonge atletes die nu genieten van een weekje verdiende rust voordat ze de trainingen in het zwembad weer herbeginnen. Voor november staan er immers enkele mooie internationale wedstrijden gepland waarop beiden zeker willen scoren

Team STRC wenst iedereen te bedanken die het ons mogelijk maakt onze sport te beoefenen: onze trainers die reeds bij de jeugd starten met de voorbereiding, onze sponsors, onze vrijwilligers en helpers, sportdienst en stadsbestuur St-Truiden, Lago Bloesembad, Vlaamse Reddingsfederatie en alle anderen die we hier nu vergeten.