The Karaat Collection van Jan Vanderkerken

Voor het eerst in Sint-Truiden, presenteert Jan Vanderkerken zijn tekeningen samen met de bijhorende NFT (Non-Fungible Token). NFT is de nieuwste trend in de kunstwereld en
is gelinkt aan cryptomunt Ethereum. Benieuwd? Lees verder.

Tot eind Oktober 2021 kan je in Karaat.store komen kijken naar tekeningen van Sint-Truiden, Borgloon, Tongeren, Wellen, Heers en Kolmont. Handgetekende postkaarten op aquarelpapier van topkwaliteit die de tand des tijds moeiteloos zullen doorstaan. Maar niets is eeuwig. … Of toch?

Daarom, en wellicht voor het eerst in Sint-Truiden, presenteert Jan Vanderkerken  zijn tekeningen samen met de bijhorende NFT  (Non-Fungible Token). NFT is de  nieuwste trend in de kunstwereld en is gelinkt aan cryptomunt Ethereum. Benieuwd?  Kijk alvast eens naar de NFT’s op https://opensea.io/collection/the-karaat-collection. Voor de tekeningen zelf komt u naar Karaat.

Spring op de  nieuwste ‘NFTtrein’ en combineer  klassieke kunst  met de bijhorende blockchain Non Fungible Token!

 1. Het Kasteel van Rochendaal in Bevingen, Sint-Truiden.
  Dit Kasteel is nog niet zo lang bezig aan een verval  tot een ruïne. Tot voor kort nog gebruikt als Mess voor de staf van Belgische Luchtmacht. De toegang is verboden – Militair Domein – óòk voor het  prachtige park waar nu gevist wordt zonder vergunning.

 

 1. Het Huis zonder Naam, Borgloon

Dit restaurant, formerly known as het Fakkelhuis, is voorwerp geweest van een proces vanwege het gebruik  van de term Fakkel in zijn naam. Mocht niet.  Naar het schijnt had de Groenen Hendrickx er ook zijn gedacht over!

 

 1. Wijngaard in Kerniel, Borgloon
  De Romeinen hadden al wijngaarden in Haspengouw. Ga maar eens een kijkje nemen in Kerniel aan het  fietscafe ’t Terraske en dan begrijp je direct waarom de Romeinen hier graag vertoefden.

 

 1. Kasteel van Kolmont, Tongeren
  een prachtig onderhouden kasteel in privé bezit. Als er een ‘garage sale’ is ga ik toch es een kijkje nemen. Je weet nooit of ge een ‘okkazie’ op  de kop kunt tikken.

 

 1. Kasteel van Heers

Ooit evengoed onderhouden als het Kastel van Kolmont. Maar op een dag groeide er klimop onder de dakgoot tot op de zolder. Vanaf toen ging het eerder  bergaf.
Intussen is de Vlaamse Gemeenschap gestart met de renovatie.

 

 1. Doorkijkkerkje Borgloon
  Verbazingwekkend hoe moeilijk dit kerkje te vinden is als je er nog niet geweest bent. Naar het schijnt is er in China al een exacte kopie nagebouwd. Een must see !

 

 1. Broeders van de Wereld, Sint-Truiden
  Van bloemenwinkel naar café via een kippenstal. Dat was het lot van Huis Koopmans. En wie geeft er de kippen eten? Is dat? Ja zie ik dat goed? Ja dat is … . Kijk zelf maar. Enne, wie kijkt daar toe?

 

 1. Stadhuis Tongeren
  An wè sjilt nieks? Wat een prachtige uitspraak. Proficiat aan alle Tongerenaren die zichzelf kunnen relativeren.

 

 1. Markt Sint-Truiden
  al 600 jaar eis het elke zaterdag markt in Sint-Truiden. Best wel knap!

 

 1. NewYork, Sint-Truiden. The city that never sleeps.
  NewYork zou veel  typsiche grootstedelijke problemen kennen: eenzaamheid, druk verkeer etcetera. Maar niet is minder waar: iedereen zwaait in New York vriendelijk naar elkaar. De deur staat altijd open en met bus 69 ben je zo op je bestemming. 

 

 1. Dorpsplein, Wellen
  Wellen, de  schone slaapster

 

 1. Flims, Zwitserland
  Hopelijk mogen we dit jaar weer op de latten ; )

 

Jan Vanderkerken

The Karaat Collection

Karaat.store    Diesterstraat 52B, 3800 Sint-Truiden