Truineer Nieuws melden?

Officiële opening Sikhtempel op 8 augustus

Op 8 augustus aanstaande wordt het nieuwe gebedshuis van de Sikhs aan de Diestersteenweg, de Gurdwara Sangat Sahib, officieel geopend. Er is een heel programma voorzien. Lees hier meer.

© Rajendra Rasaily
Programma:
9u30-10u Burgemeester en schepenen knippen het lint. Media zal hier aanwezig zijn.
10u-10u15 komen de versierde wagens met de Guru Granth Sahib (heilige schrift). Eens de heilige schrift er is, zou ik u mogen vragen om uw hoofd te bedekken mannen en vrouwen (gelieve eigen sjaal of hoofddoek mee te nemen)
10u15-11u Binnenbrengen van de Guru Granth Sahib, neerzetten op de troon en er wordt een starters- en zegeningsgebed (Japji sahib en hukamnama) gedaan. De bezoekers gaan mee naar binnen, (maximum 150 toegelaten, toezicht door vrijwilligers)
11u-12u Dankwoord aan de vrijwilligers, de burgemeester, de schepenen en personen die hielpen tot de verwezenlijking van de Gurdwara met een geschenk.
Na 12u: Zullen de normale gebeden en gezang doorgaan.
Voor het binnengaan van het gebouw, gelieve uw schoenen uit te doen in de voorziene tent. Handen en voeten te wassen vooraleer naar de gebedszaal mee te wandelen.
Er is eten voorzien buiten in tenten vanaf 10u. Om te vermijden dat er te veel mensen op een moment binnen zitten en iedereen de kans krijgt om binnen te gaan, wordt er van de bezoekers verwacht dat ze na een tijdje (+-15 min) doorgaan naar buiten.
Wegens Corona: uw mondmasker niet vergeten! En zo veel mogelijk afstand proberen te houden.