Truineer Nieuws melden?

Nog de hele dag feest op ’t Begijnhof

Vandaag zomers tuinconcert met het Portugese Cibele Strijkkwartet op de hoogdag van 15 augustus om 15 uur in de Festraetsstudio (de klok wordt even stilgezet!)

Op het programma:

  • Felix Mendelssohn (1809 – 1847) Strijkkwartet op.13 nr 2 (1827)
  • Dmitri Sjostakovitsj (1906 – 1975) Strijkkwartet op.110 nr. 8 (1960).

Het Begijnhof Buurtcomité organiseert dit concert in samenwerking met het Internationale Kamermuziek Festival Orlando.

© Buurtcomité Begijnhof - Guy Plevoets

De toegang is gratis; er wordt een vrije gift voor de conservatoriumstudenten gevraagd.

Vanaf 16 uur benefiet-zomerbar ten voordele van directe noodhulp in Tilff en Esneux: op het kerkplein samen met de muzikanten napraten en genieten van koffie en cake, streekbiertje of … de lekkerste Portugese wijn. Met steun van wijnimporteur Kris Jeuris, Begijnhof 28, online verkoop via www.ThePortugalCollection.be.

Heet van de naald nieuws:  met opbrengst van vorige acties heeft het Begijnhof Buurtcomité vandaag na dringende oproep vanuit Trooz 15 kruiwagens gekocht en geschonken aan twee volledig ondergelopen wijken.

Morgen al belet? En toch steunen? Dat kan via de spaarrekening van de vzw Begijnhof Buurtcomité Sint-Truiden:  BE 12 9731 5515 7392.  Het buurtcomité heeft rechtstreekse contacten met goedwerkende verdeelcentra en vrijwilligerswerkingen, ook in Theux en Esneux. Wij houden je via mail op de hoogte van de geschonken hulp.