Truineer Nieuws melden?

KVK Tienen speelt voorlopig op Stayen en nodigt ons uit

Omdat het Bergéstadion zwaar geteisterd werd door wateroverlast, speelt KVK Tienen voorlopig zijn thuismatchen op Stayen. De gelegenheid bij uitstek voor ons Truineers om onze buren, waarmee trouwens al langer op het vlak van jeugd wordt samengewerkt, aan het werk te zien en dat tegen een prikje. Daan Matterne, Jonas Bogaerts, Axel Swerten en Liam Coenen zijn ex-kanaries die daar intussen deel uitmaken van het eerste team.

KVK Tienen zal de komende maanden (tot +- 15/10) de thuiswedstrijden van het 1ste elftal spelen op Stayen, het voetbalstadion van STVV. We beginnen eraan op zondag 22/8 om 16u00 met de wedstrijd voor de beker van België tegen FC Ganshoren. Komende zondag (en misschien ook een week later bij kwalificatie) is de inkom €10. Tijdens de competitie matchen kunnen STVV-abonnees aan €5 de wedstrijden bijwonen.

Programma:

Zon 22/8 KVK Tienen – FC Ganshoren (Beker van België)

Bij plaatsing: zon 29/8 KVK Tienen – Jodoigne/Gullegem (Beker van België)

Zat 18/9 om 20u00: KVK Tienen – Olympic Charleroi

Zon 3/10 om 15u00: KVK Tienen – THES Sport

Zon 10/10 om 15u00: KVK Tienen – La Louvière Centre

KVK Tienen wil de mensen van STVV bijzonder bedanken voor de gastvrijheid op Stayen.

We hebben al een aantal jaar een goede verstandhouding met STVV binnen de jeugdwerking. Het is fijn om te zien dat we zulke goeie collega’s hebben die meteen bereid waren om KVK te helpen. Onze accommodatie heeft zwaar geleden onder het natuurgeweld. Het zal nog wel eventjes duren voor de schade is hersteld. Maar we moeten door als club. En we gaan dat doen samen met onze vele leden, medewerkers en supporters. De voorbije 5 jaar is er stevig gebouwd aan de club. Dat laten we nu zomaar niet verdwijnen. KVK Tienen hoopt in oktober opnieuw in het Bergéstadion kunnen te spelen. De club heeft samen met de stad Tienen en de project verantwoordelijke voor het nieuwe terrein, 1 à 15 oktober vooropgesteld. Dat zal dan wellicht wel moeten met tijdelijke containers als kleedkamer. De kleedkamerzone in het stadion is helemaal vernield. Ook daar is een architect aangesteld om de werken te coördineren.

”.

Johan Vos/Voorzitter KVK Tienen