Truineer Nieuws melden?

‘Er is weer heel veel mogelijk’

Momenteel is de persconferentie van het overlegcomité nog niet helemaal afgelopen. Maar wij zetten de belangrijkste beslissingen toch even op een rijtje.

Privé bij je thuis

Vanaf woensdag 1 september mogen we thuis weer zoveel mensen ontvangen als ze willen (dus geen beperking meer tot 8)

Cafés, restaurants en hotels

In cafés en restaurants verdwijnen alle coronamaatregelen vanaf woensdag 1 september. Het sluitingsuur en de beperking van het aantal personen per tafel valt weg.  Het dragen van een mondmasker is wel nog steeds verplicht als je je in de zaak verplaatst. Dansen mag pas vanaf 1 oktober.

Private Huwelijksfeesten

Dansen op een trouwfeest kan opnieuw vanaf 1 september.

Grotere Evenementen

Nog op 1 september vervallen alle maatregelen voor evenementen met tot 200 aanwezigen binnen of 400 aanwezigen buiten. Op 1 oktober wordt de drempel opgetrokken tot 500 aanwezigen binnen en 750 buiten.  Grotere evenementen die een Covid Safe Ticket vragen, zullen vanaf 1 september ook kunnen doorgaan zonder maatregelen. Dat betekent onder meer dat er geen mondmaskers moeten worden gedragen.

Discotheken en Nachtclubs

Op vrijdag 1 oktober mogen danscafés en discotheken heropenen na een sluiting van zo’n anderhalf jaar. Er zullen wel verschillen zijn tussen Wallonië, Brussel en Vlaanderen.