Eerste steenlegging Hasp-O Centrum in Fabriekstraat

De bouw bovengronds is dan wel al volop bezig, bij een nieuwbouw hoort een eerste steenlegging. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts legde  vandaag dan oook de eerste steen van de nieuwbouw Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat. Dit is meteen de laatste bouwwerf van het ‘Scholen van Morgen’- bouwprogramma.

Het gaat om een nieuwbouw met leslokalen,  werkplaatsen, een sporthal, refter en ruimte voor administratie: een investering van 38 miljoen  in een campus van 18.000 m² voor het voormalige KCST en Technicum. De oplevering is voorzien  voor 2023. 173 scholen (95%) zijn reeds door duizenden leerlingen in gebruik genomen. De  overige 9 schoolprojecten zijn nog volop in aanbouw.

De voorzitter van Hasp-O Centrum, Alfred Stijnen, verheugt zich op de verhuis naar de nieuwe site in  de Fabrieksstraat. “Hierdoor kunnen we alle jongeren van Sint-Truiden en omgeving op één en dezelfde  campus een waaier aan diverse studierichtingen aanbieden, verspreid over 3 domeinen: Economie &  Organisatie, STEM en Taal & Cultuur. Voor elk wat wils! De ligging aan het station is eveneens een  voordeel, onze site is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De nieuwe gebouwen met  hypermoderne klassen, wetenschapslokalen en werkplaatsen, gelegen in een groene omgeving zullen  ervoor zorgen dat elke leerling en leerkracht zich hier onmiddellijk thuis voelt. Met deze eerste steen  zetten we de eerste stap in een nieuw verhaal, waar we onze studenten nog beter alle vaardigheden  en kennis kunnen bijbrengen om hen voor te bereiden op onze steeds veranderende maatschappij.”