Truineer Nieuws melden?

Covid Safe Ticket voor grotere evenementen vanaf vandaag

Vanaf vandaag kan je weer knuffelen en dansen op evenementen tot 75.000 bezoekers op één voorwaarde: je moet groen scannen na vertoon van het Covid Safe Ticket (of certificaat). Je kan dat downloaden in de CovidSafebe app of op mijngezondheid.be. In Sint-Truiden staat het eerste Covid Safe evenement gepland op zaterdag 28 en zondag 29 augustus, want dan gaat het Knal Festival door met oa Regi, Ilsen & Verhulst. STVV wacht tot 19 september. Tot dan bezoek je STVV in bubbels en mét mondmaskers.

Organisatoren Thibaut Sente, Jerome Fontaine en Peter Onkelinx
© Eerste keer knallen met Covid Safe Ticket

Alle informatie over het Covid Safe Ticket
Je vindt alle informatie via deze link: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket

Het programma van het eerste lokale Covid Safe-event vind je hier
“We hebben een programma samengesteld met lokaal talent en toppers ‘Ilsen & Verhulst’ en REGI. Ilsen en Verhulst hebben opgetreden op Tomorrowland 2019 en daar de boel op stelten gezet. Verwacht veel ambiance van deze twee heren. Frank Mellemans mag de avond op zaterdag afsluiten, hij hoeft geen voorstelling, hij ziet uit naar naar zijn set. REGI heeft afgelopen 1,5 jaar de ene hit na de andere gescoord. Het is aftellen naar zijn DJ-set met ongetwijfeld één van zijn hits in de mix. Afsluiten doen we op zondag met Lassy FM. In het verleden sloten ze de Midweekfeesten af. Ook zij hebben zin in hun twee uur durende knalset.”

Zaterdag 28/8 – 18 uur – 00.30 uur
Herbeatz
Sobrino’s
Jorden Dux
Mr Pandastique
Ilsen en Verhulst
Frank Mellemans

Zondag 29/8 – 14 uur – 22 uur
Optredens lokaal talent (Yoeri van de Voice, Phil Kevin en Aahja!)
Frank Mellemans
REGI
Lassy FM

Veilige organisatie
“We willen staan voor een veilige organisatie waarbij alles in overleg gebeurt met het lokale veiligheidscomité, de veiligheidsdiensten en het stadsbestuur. We willen dat het 100% veilig is waarbij de toegang georganiseerd wordt in een dubbele controle: eerst scannen we het certificaat en controleren we de identiteitskaart, daarna pas het toegangsticket. Eens de ingang gepasseerd gelden er geen regels en kan er geknuffeld, gekust en gedanst worden”, aldus de organisatie.

Corona Safe Ticket
Op het evenement zullen geen coronamaatregelen gelden, geen afstandsregels, niks. Mensen worden aan de ingang gecontroleerd op het hebben van het Corona Safe Ticket. Dat bekom je door 2 weken volledig gevaccineerd te zijn, of 4 weken met J&J, hersteld tussen 10 en 180 dagen na besmetting, PCR test van 48 uur of AG test van 24 uur.

Locatie
Als locatie opteren we voor de parking van de gekende Hendrickxhallen van Transport Hendrickx, Groenstraat in Sint-Truiden. Vroeger werden er in de Hendrickxhallen nog evenementen georganiseerd zoals de fuiven van Donna en Q-Music. Het wordt er een blij weerzien.

Toegangstickets en lancering
Knaltickets kosten 20 EUR per dag en zijn vanaf vrijdag 6 augustus 18 uur te koop via www.knalfestival.com. Bedrijven kunnen ook terecht met hun medewerkers of klanten in de KNAL VIP-zone met een tafelarrangement vanaf 5 personen. Ook te reserveren vanaf vrijdag via info@knalfestival.com. Plaatsen zijn beperkt.