Truineer Nieuws melden?

Brüls: “Hand in eigen boezem steken’

Christian Brüls was na de pijnlijke nederlaag tegen Kortrijk mans genoeg om nog voor het douchen de pers te woord te staan. “We hebben deze nederlaag alleen maar aan onszelf te wijten”, was hij recht voor de raap. Hij had nochtans makkelijk excuses kunnen zoeken. Want net als Hollerbach al voor de match aangaf, wacht ook hij op de zo broodnodige versterkingen. De woorden van Brüls en onze analyse hier.

© Philip Kevers

Niks nieuws onder de zon bij STVV. Net als vorig jaar werd in de openingsmatch van Gent gewonnen. En net als vorig jaar gaat het nadien weer steil bergaf. Reden: volgens ons enkel en alleen maar een gebrek aan doortastendheid bij CEO Tateischi en sportief directeur Pinto. Want wie laat een team nu beginnen aan een seizoen zonder een aanvalslinie die naam waardig en met een ruim te kleine kern? Gevolg is alweer een troosteloze start en een mokkende trainer die echter ook naar zichzelf moet durven kijken. Onder welke sportieve voorwaarden zette die zijn handtekening onder een contract bij onze kanaries, vragen wij ons dan af. Of was hij al lang blij dat hij weer aan het werk kon.

Terug naar de match. Die begon desastreus, vond ook Christian Brüls. “Na nog geen minuut een tegentreffer pakken en vooral de manier waarop, kan niet. Het wordt zelfs met de week erger met de fouten die we maken. Te vermijden, zeker als je weet dat je ook nog een keer moeilijk scoort. Je kan dan wat pech en onkans inroepen, maar dat verklaart zeker niet alles. Neen, wij moeten de hand in eigen boezem durven steken. Dat de supporters vrezen voor een gelijkaardig seizoen als het vorige, begrijp ik. Dat is zelfs terecht, vind ik. Wij moeten het dringend over een andere boeg gooien.

Het over een andere boeg gooien, is ook wat het bestuur zou moeten doen, vinden we. Want teveel van de nieuwe spits Hayashi verwachten, zou kunnen uitdraaien op een serieuze misrekening. Eén: hij is nog niet speelgerechtigd. Twee: hij zal een inloopperiode nodig hebben. En drie: wij zien hem meer in de rol van Ito bij Genk. En dus is er bijkomend dringend nood aan een extra balvaste en scorende targetspits die weegt op een verdediging. Een type Boli, jawel. Want zonder wordt het een nog moeilijker seizoen dan het vorigen voorspellen we. Nochtans waren ze in de bestuurskamer al lang genoeg op voorhand verwittigd. Want Suzuki bokte al heel lang, en veel keuze voorin bleef niet over. Mboyo is zijn beste voetbal al langer verleerd. En Koita? Neen, dat is geen spits en bovendien heeft hij zijn beste voeten nog niet terug gevonden. Dat Hollerbach dan Caufriez in de spits moet droppen, is godgeklaagd. Of was het een signaal naar de mannen in de loge bovenin? O ja, we zijn nog maar vijf speeldagen ver, hoor je dan vaak. Schrijf het dan toch maar op…. Het is nu al vijf voor twaalf. Zeker weten.