Truineer Nieuws melden?

Bistroke geeft fakkel door aan El Bocado

Meer dan 30 jaar was Café Bistroke odé bruine kroeg bij uitstek in Sint-Truiden. De familie De Peuter schreven er een mooi verhaal van vriendschappen, eenvoud en goed getapte pintjes, maar vond intussen in El Bocado een overnemer. El Bocado behoudt haar huidige locatie, zet haar expansie voort naar het voormalige Bistro pand en positioneert zich centraal in Sint-Zuiden in het voorjaar van 2022. Tot dan kunnen de staminees nog steeds terecht in hun vertrouwde kroeg.

“Er heerst bij mij vooral een gevoel van dankbaarheid. Voor die vele mooie jaren van  vriendschap in het Bistroke. Het Bistroke gaat niet over de café op zich, wel over de mooie  mix van vrienden die er samen kwamen om te pallaveren over het goede leven in Sint Truiden. Samen met mijn papa kijken we tevreden terug op die afgelopen 30 jaar. Corona  was voor mij ook een moment van bezinning. Ik maak een bewuste keuze voor een ander  leven. Ik wens El Bocado heel veel succes toe op deze bijzondere plek in het hart van Sint Truiden.” Aldus Jan De Peuter, uitbater van Café Bistroke. 

Jaimy Appermans van El Bocado: “Met de uitbreiding slaan we met onze terrassen de brug  tussen het Cosmocafé en Le Greco. Zo creëren we samen één doorlopend geheel in de  Plankstraat. We gaan overal luifels voorzien zodat we samen en uniform één gezellige  totaalbeleving neerzetten rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk met onze collega’s van Sint Zuiden. Sint-Zuiden moet de trekpleister worden voor Sint-Truiden en omstreken voor  iedereen die wil genieten van het goede leven.”