Truineer Nieuws melden?

Zuster Lucrèce-Marie (104) overleden

Zuster Lucrèce-Marie (Maria De Stercke), lange tijd kleuterjuf in Velm, is overleden. Ze vierde in maart nog haar 104de verjaardag. Team Truineer wenst al haar verwanten veel sterkte toe.

Zuster Lucrèce-Marie (red. Maria De Stercke) uit Lochristi legde in 1941 haar gelofte af en van toen af ging ze als zuster Lucrèce-Marie door het leven. Twee jaar eerder was ze ingetreden in de Congregatie van de Zusters van Liefde in Gent.

Ze genoot een opleiding als kleuterjuf en in 1946 kwam ze terecht in Velm. Daar nam ze 38 jaar lang de kleuters onder haar hoede. Ook na haar pensioen bleef ze in Velm, in het kloosterhuis Nazareth. Na de sluiting daarvan verhuisde ze terug naar haar familie in Gent. Ze verbleef in het WZC Sint-Vincentius in Zaffelare.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.