Truineer Nieuws melden?

Wat is er aan de hand in Spanje?

Gisteren werden er in Spanje liefst 44.000 besmettingen gerapporteerd. Al zijn de cijfers een samenstelling van andere dagen door technische problemen. Ook in Nederland blijven de cijfers hoog met cijfers die rond de 7500 tot 10.000 besmettingen per dag liggen. Spanje en Nederland betalen zo de tol van iets te vroeg het nachtleven volledig te openen. In Nederland was er nog een “Testen voor toegang”-procedure. In Spanje gingen de discotheken gewoon open. In Sint-Truiden merken we ook een verdubbeling op, maar in aantallen valt dat mee. Gemiddeld zijn er nu 2 à 3 besmettingen per dag, waar we van 1 komen een week geleden. Het Sint-Trudo Ziekenhuis is nog steeds vrij van corona. Het aantal overlijdens blijft dalen waaruit blijkt dat de vaccinaties werken.